OAJ V-S jäsenilta 28.10.2019

OAJ V-S jäsenilta

 

OAJ:n hallituksen jäsenet ja valtuutetut ovat syksyn aikana mukana eri puolilla Suomea järjestettävissä jäsenilloissa, joissa keskustellaan sopimusneuvotteluista ja OAJ:n uudistuvasta strategiasta.  OAJ Varsinais-Suomen alueyhdistyksen toimesta järjestetty jäsenilta keräsi noin 70 alueen jäsentä pohtimaan ja keskustelemaan OAJ:n tulevasta strategiasta ja kevään -20 sopimuskauden neuvottelutavoitteista.

 

Strategiaosuudessa kehittämispäällikkö Juha Makkonen linjasi OAJ:n uuden strategian muovautumista. Strategiaa varten käytetään verkkotyökalua, jolla pyritään saamaan mahdollisimman moni jäsen ottamaan osaa strategiatyöhön. Jäsenillan osallistujat saivat käytännön opastusta verkkotyökalun käyttöön, ja jo paikan päällä päästiin vaikuttamaan strategian syntymiseen ja toiminnan uudistamiseen.

 

Sopimusneuvottelujen taustoitusta ja neuvotteluaikataulua selvitettiin yhteisesti OAJ:n hallituksen jäsenen ja alueen valtuutettujen toimesta.  Minkä puolesta lakkoon? -pikakyselyllä selvitettiin paikallaolijoiden mielipiteitä muutamista jo esille nousseista neuvotteluteemoista.

Pitkän ja keskustelurikkaan illan päätteeksi siirryttiin vielä opettajaryhmäkohtaisesti pohtimaan kunkin omia alakohtaisia tavoitteita. Tavoitteet kirjattiin välittömästi yhteiselle alustalle ja lähettiin OAJ:n toimistolle neuvottelujen pohjamateriaaliksi.

 

Päällimmäiseksi jäi tunne, että samanlaisia suoran vaikuttamisen jäsentapahtumia tulisi järjestää useammin: sanottavaa, keskusteltavaa ja pohdiskeltavaa jäi vielä varmasti uusiin tapaamisiinkin.

 

Kiitos kaikille paikalla olleille jäsenille aktiivisesta osallistumisesta ja mielenkiintoisista keskusteluista!

 

Marita Savonmäki,

OAJ:n valtuuston jäsen

OAJ:n hallituksen jäsen