Herätyspäivät 2019

Edunvalvontakausi on startannut. OAJ Varsinais-Suomen alueyhdistyksen ja paikallisyhdistyksien aktiiveja kokoontui yhdessä Satakunnan aktiivien kanssa lukuvuoden aloituskoulutukseen Akavatalolle. Tilaisuuden avasivat Satakunnan alueyhdistyksen puheenjohtaja Arja Laulainen ja alueasiamies Virpi Ojala sekä Varsinais-Suomen tuore puheenjohtaja Merja Alitalo ja työnsä aloittava alueasiamies Marjut Polviander.

 

 

Koulutuspäivässä neuvottelujohtaja Petri Linroos antoi katsauksen opettajien työllisyystilanteesta ja hallitusohjelmasta. Koulutusjohtaja Heljä Misukka kiitteli onnistuneesta SuomiAreenasta ja kertoi tavoitteista pidentää oppivelvollisuutta, tuoda esille opettajuutta ja palauttaa takaisin subjektiivinen oikeus varhaiskasvatuksessa. Työelämäasiamies Riina Länsikallio kertoi tulevan Työhyvinvoinnin lukuvuoden teemoista ja tulevista jäseneduista.

 

Koulutuspäivän jälkeen suunnattiin laivalla ja bussilla kohti Tarttoa. Bussimatkalla  jokainen paikallisyhdistys esitteli omat ajankohtaiset asiansa. Satakuntalaiset jäivät koulutuspäiville Tallinnaan.

 

 

Perillä Tartossa oltiin myöhään illalla ja aamulla jatkettiin uusien koulutusaiheiden parissa. Aamupäivällä YT-yhteyshenkilö Jari Hauninen luennoi työhyvinvoinnista ja siihen liittyvistä tekijöistä. OAJ:n työvinvointiteemaa työstetiiin ryhmätöinä ja ryhmätöiden tulokset purettiin yhdessä keskustellen.

 

 

Lounaan jälkeen Marita Savonmäki antoi aktiiveille pienen työtehtävän, joka tuli työstää illan aikana valmiiksi ja vastaukset kerättiin takaisintulomatkalla bussissa. Tämän jälkeen lähdettiin kaupunkiseikkailulle Tarttoon seppoio-sovelluksen avulla. Samalla, kun tutustuttiin Tarton kaupunkinähtävyyksiin, harjoiteltiin käytännössä yhteistyötaitoja ja tutustuttiin digiloikan mahdollisuuksiin. Joukkueet mietittivät työhyvinvoinnin kivijalkoja ja opettajuutta. Kävelylenkki sateen raikastamassa kaupungissa antoi voimia pitkään istuneelle ja tarkkaavaisesti kuunnelleelle ryhmälle. Rohkeasti jokainen joukke laittoi itsensä peliin mukaan. Ennen päivän viimeistä osuutta ehdittiin vielä purkaa kaupunkiseikkailun tuloksia.

 

 

Seuraavana päivänä kotimatkaa hyödynnettiin vetämällä yhteen päivien koulutusten antia ja nauttimalla kaupunkiseikkailun parhaista paloista.