Ryhtiliike ilmoittautumisiin ja katse uuteen puheenjohtajakauteen

 

Korkeasti koulutettujen ihmisten ymmärrys tilaisuuksiin ilmoittautumisen tai tilaisuuteen osallistumisen suhteen herättää minussa hämmästystä. Minun on vaikea ymmärtää, miksi koulutuksiin ja tilaisuuksiin tullaan ilmoittautumatta. En myöskään täysin ymmärrä, miksi tilaisuuksiin ilmoittaudutaan, muttei kuitenkaan tulla paikalle. Suurinta hämmästystä kuitenkin herättää, että koulutukseen ilmoittautumatta paikalle tulleet, jotka kuultuaan koulutuksen petuuntumisesta vähäisen ilmoittautujamäärän takia, kehtaavat olla nyreissään. 

 

Harmillista on, ettei esimerkiksi kevään eläkekoulutustilaisuutta olisi tarvinnut peruuttaa, mikäli paikalle ilmoittautumatta tulleet olisivat ilmoittautuneet koulutukseen muiden tulijoiden lailla. Kaikkien mukaan ilmoittautuminen olisi taannut koulutuksen järjestämisen.

 

Harmillista on myös alueyhdistyksemme rahojen tärvääminen puhtaaseen piittaamattomuuteen. Alueyhdistyksemme vuosikokoukseen Maskussa oli ruokailuun ilmoittautunut 120 henkilöä. Ilmoittautuneista vain noin 70 tuli paikalle. Ruoka oli valmiiksi tilattuna ja viidenkymmenen (50) henkilön ruoka jäi syömättä.  Säästeliäisyyden ja kestävän kehityksen aikakautena miltei tuhannen euron ja valtavan ruokamäärän menetys on häpeällistä. Paikalla olleet arvoesiintyjät kiinnittävät myös asiaan huomiota. Kyllä se vaan on niin, että 70 paikalle ilmaantunutta on eri asia kuin 120 ilmoittautunutta . 

 

Kesä on saapunut jo nyt toukokuussa. Lämpö ja aurinko ovat hellineet, samalla kun kesäloma on jokaisella koko ajan lähempänä. Lukuvuoden työ on tehty.  Ansaittu hengähdystauko on käsillä.

Siirtyminen toukokuusta kesäkuun puolelle on myös tietynlaisen aikakauden päätös. Alueyhdistyksemme puheenjohtaja Sirpa Suomi jää eläkkeelle 1.6. alkaen. Ennen seuraavaa puheenjohtajan vaalivalintaa väliaikaista puheenjohtajuutta kevääseen 2019 hoitaa allekirjoittanut Harri Laukkanen.

 

Toimintakauden ajatukseni on, ettei suuria linjamuutoksia lähdettäisi tekemään, vaan jatketaisiin varovaisen kehittämisen tiellä. Vaikka vuoden 2019 vuosikokoukseen ja puheenjohtajan valintaan on vielä aikaa, tulee ajatusta jo kypsytellä mielessä. Puheenjohtajaksi tarvitaan sitoutuva vetovastuuseen tahtova henkilö, jolla on tahdon lisäksi näyttöä aikaisemmasta osaamisesta. Alueyhdistys tarvitsee puheenjohtajan, joka pitkäjänteisesti kehittää alueyhdistyksen toimintaa. Tämän kaltaisia hyviä puheenjohtajaehdokkaita on mielessäni muutamia. Oma asettumiseni ehdolle jatkamaan puheenjohtajan työtä vaatii vielä harkintaa, työnantajani myötämieltä ja kannatusta jäseniltämme. Ajatukset tulevasta puheenjohtajavalinnasta voi jättää kypsymään. Talven myötä poimitaan kypsyneet ajatukset.

 

Toivotan kaikille alueyhdistyksen jäsenille ihanaa, virkistävää ja voimia antavaa kesää! 

Toivotan oikein hyviä eläkepäiviä puheenjohtaja emerita Sirpa Suomelle!

 

Harri Laukkanen