Mitä alueasiamies oikein tekee?

Mitä alueasiamies oikein tekee?

 

Minulta oltiin kysymässä yhdessä tilaisuudessa, että mitä alueasiamies tekee. Ennen kuin kysymystä ehdittiin esittämään totesin, että älkää kysykö, sillä en osaa vielä vastata. Olen ollut alueasiamiehenä elokuun  alusta lähtien, ja sen tiedän, että koko ajan on ollut tekemistä ja paljon.

 

Aluetoimijoiden päivillä meni kolme päivää syyskuun alussa  ja oli hienoa päästä kuulemaan kokeneimpien aluetoimijoiden mietteitä. Ilahduttavaa on ollut myös se, että yhteistyömme jatkuu ja toivottavasti  myös tiivistyy Satakunnan alueyhdistyksen kanssa.

 

Pääsin aloittamaan alueasiamiehen pestiä epävirallisesti jo heti valintani jälkeen keväällä. Valmistelimme työryhmän kanssa Herätyspäiviä ja OAJ on the Roadia. Kokouksia oli, tietenkin, ja perehdyttämistä uuteen tehtävään. MOP-päivän vetämisen olin aloittanut aiemmin ammatillisen jaoston puheenjohtajan ominaisuudessa ja sen lupasin viedä loppuun.

 

Puheenjohtaja Merja Alitalon kanssa olemme kokoontuneet säännöllisesti ja suunnitelleet tulevaa. Meillä on myös loistava neljän naisen tiimi, johon kuuluvat puheenjohtajan lisäksi sihteeri, tiedottaja ja allekirjoittanut, joka vastaa yhdessä hallituksen kanssa siitä mitä alueyhdistyksessä tehdään. Alueen koulutustarjontaa suunnittelemme yhdessä jaostojen koulutusvastaavien kanssa.

 

Suunnitelmia on paljon mm. vaikuttamistyöhön liittyen. Tosin nyt pitää miettiä missä järjestyksessä etenemme, sillä aikakin alueasiamiehen työhön on rajallinen.

 

Tärkeänä pidän sitä, että alueasiamies pitää yhteyttä paitsi alueen vaikuttajiin ja aktiivitoimijoihin, niin myös ns. rivijäseneen. Siksi olen ollut hyvin ilahtunut siitä, että minut on kutsuttu paikallisyhdistysten kokouksiin ja tapahtumiin mukaan. Näin tulen itse tutuksi ja toivottavasti kauttani alueyhdistys ja sen toiminta. Samalla alueyhdistys myös lähentyy sitä yksittäistä jäsentä, joka ei aina edes tiedä, mikä alueyhdistys on. Viime kädessä jäsen on tärkein.

 

Tämän kokemukseni perusteella voin sanoa, että tehtävä ja yleensäkin järjestöaktiivina toimiminen on ollut juuri sitä, mitä oletinkin. Paljon työtä, myös yhteistyötä, ja vastineeksi olen saanut tavata upeita ihmisiä. Ilman järjestötyötä niin tuskin olisi  käynyt.

 

Hienoa on, että pääsen vaikuttamaan alueasiamiehen tehtävissä meille kaikille tärkeisiin asioihin.

 

Ollaan yhteyksissä!

 

Marjut Polviander

Alueasiamies

polvima@gmail.com

twitter: @MPolviander