OAJuutiset

Tilaa syöte syöte OAJuutiset
OAJ:n uusimmat artikkelit RSS-syötteenä.
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 31 min sitten

OAJ tekee hyvää Maailma kylässä -festivaaleilla

1 tunti 31 min sitten
OAJ on mukana Maailma Kylässä -festivaaleilla Helsingin Kaisaniemessä 25.–26. toukokuuta. OAJ:n osastolla järjestöyksikön asiantuntijat kertovat OAJ:n työstä globaalin oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden puolesta. Tällä hetkellä OAJ on mukana Planin ja Nenäpäivän kampanjoissa.
Kategoriat: Uutiset

Lukion erityisopettajat voivat siirtyä vuosityöaikaan syksystä lähtien

1 tunti 31 min sitten
Kunnallisissa lukioissa työskentelevät erityisopettajat voivat siirtyä vuosityöaikaan ensi elokuusta alkaen. Lisäksi erityisopettajilla on mahdollisuus työskennellä opetusvelvollisuustyöajassa. Uusi sopimus ei vaikuta muihin lukiossa työskenteleviin opettajiin. Erityisopettaja Heli Ketovuori näkee vuosityöajassa positiivisia mahdollisuuksia, kunhan muutoksessa huomioidaan erityisopettajien työn luonne.
Kategoriat: Uutiset

18 järjestöä muistuttaa koulutuksesta hallitusneuvottelijoita: Nyt kirjoitetaan Suomen tulevaisuuden otsikot  

1 tunti 31 min sitten
Neljän seuraavan vuoden aikana määritellään maamme tulevaisuuden suunta. Siksi kasvatuksesta, koulutuksesta, tieteestä ja tutkimuksesta ei voi nyt tinkiä, vaan niihin on investoitava vahvasti.
Kategoriat: Uutiset

Päiväkodin ja perusopetuksen tilojen turvallisuuden suunnittelussa pitää ottaa huomioon myös vastuut

1 tunti 31 min sitten
Päiväkodin ja perusopetuksen tilojen turvallisuuden suunnittelun RT-kortissa pitää ottaa huomioon, kenelle vastuu turvallisuudesta kuuluu vuokratuissa tiloissa.
Kategoriat: Uutiset

”Taitaja ei synny tyhjästä, opettaja hioo timantit” – opettajuuskin esillä Taitaja-kisoissa

Ti, 21/05/2019 - 17:19
Opiskelijat ovat pääosassa, mutta opettajuuskin vaikuttaa taustalla Joensuussa järjestettävässä Taitaja2019-ammattitaitokilpailussa. Opettajan tehtävänä on löytää jokaisesta opiskelijasta tulevaisuuden tekijä, sanoo OAJ:n koulutusasiainpäällikkö Nina Lahtinen.
Kategoriat: Uutiset

Amkien luottamusmiehet: Toiveikkuus ja voimattomuus vaihtelevat

Ti, 21/05/2019 - 17:19
Lahden ammattikorkeakouluissa on käyty yt-neuvotteluja; Savoniassa niiltä on säästytty viime vuosina. Ammattikorkeakoulujen luottamusmiehet olivat koolla Akavatalon Valopihalla 14.-15.5.
Kategoriat: Uutiset

Jäikö jokin OAJ-liveistä näkemättä? Katso keskustelut jälkikäteen

Ti, 21/05/2019 - 17:19
OAJ järjesti kevään aikana sarjan livelähetyksiä, joissa vastattiin jäsenten kysymyksiin. Ei huolta, jos jokin OAJ-liveistä jäi näkemättä: kaikki keskustelut ovat katsovissa jälkikäteenkin.
Kategoriat: Uutiset

OAJ odottaa koulutusmyönteistä hallitusohjelmaa

Ti, 21/05/2019 - 17:19
Hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden vaaliohjelmiin sisältyy runsaasti hyviä ehdotuksia kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi ja viime vuosien koulutusleikkausten hyvittämiseksi.
Kategoriat: Uutiset

Kielenopetuksen varhentamiselle opsit – kunnissa alkaa päivitystyö

Ti, 21/05/2019 - 13:12
OAJ on tyytyväinen uusiin kieltenopetuksen varhennuksen opetussuunnitelmiin. Paikalliset opetussuunnitelmat on päivitettävä vuoden 2019 loppuun mennessä.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n valmennus työttömille käynnistyy pian

Ti, 21/05/2019 - 13:12
OAJ:n aktiivimallin ehdot täyttävä työnhakuvalmennus käynnistyy toukokuun loppuun mennessä. Palvelu on jäsenille maksuton.
Kategoriat: Uutiset

Saammeko hyviä uutisia hallitusohjelmasta?

Ti, 21/05/2019 - 13:12
Uskovatko hallitusta muodostavat puolueet tutkimustietoon? Pitävätkö puolueet koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen resurssien vahvistamista kannattavana ja tuottavana investointina tulevaan? Jos vastaus on kyllä, pitää sen näkyä tulevassa hallitusohjelmassa hyvinä uutisina.
Kategoriat: Uutiset

Taiteen perusopetukseen tarvitaan valtiolta lisää rahaa – nyt yritykset tekevät bisnestä työehtojen kustannuksella

Ti, 21/05/2019 - 13:12
Liian pieni valtion rahoitus on jättänyt taiteen perusopetuksen järjestämistä liikaa bisnespohjaisille taide- ja musiikkikouluille, joissa ei aina noudateta työehtosopimuksia. Hannele Louhelainen ja Anna Hoffrén vaativat valtiolta lisärahaa, jotta taiteen perusopetuksessa voidaan työehtoja kunnioittaen vastata suureen kysyntään.
Kategoriat: Uutiset

OAJ lisää kansainvälistä solidaarisuustyötä – nämä 6 periaatetta ohjaavat toimintaa

Ti, 21/05/2019 - 09:07
OAJ ohjaa vastedes aiempaa enemmän rahaa solidaarisuustyöhön ja osallistuu nykyistä aktiivisemmin globaalia oikeudenmukaisuutta edistävään työhön. Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa lisääntyy. Nämä linjaukset sisältyvät OAJ:n valtuuston hyväksymään uuteen kansainväliseen strategiaan.
Kategoriat: Uutiset

Kansainvälinen strategia

Ma, 20/05/2019 - 10:08
OAJ:n valtuusto hyväksyi kevätkokouksessaan järjestön uuden kansainvälisen strategian. OAJ ohjaa vastedes aiempaa enemmän rahaa solidaarisuustyöhön ja osallistuu nykyistä aktiivisemmin globaalia oikeudenmukaisuutta edistävään työhön. Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa lisääntyy.
Kategoriat: Uutiset

Mikä valtuustossa puhutti? Isoina aiheina neuvottelukierros, työhyvinvointi ja vuosityöaika

Ma, 20/05/2019 - 05:54
Tuleva neuvottelukierros, työhyvinvoinnin lisääminen ja järjestötoiminnan tulevaisuus – muun muassa nämä aiheet puhuttivat tänään päättyneessä OAJ:n valtuuston kokouksessa. Globaaliin oikeudenmukaisuuteen ja solidaarisuustyöhön valtuusto päätti jatkossa satsata reilusti.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n valtuusto vaatii investointeja kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen

Ma, 20/05/2019 - 05:54
OAJ:n valtuusto vaatii videoidussa kannanotossaan tulevalta hallitukselta investointeja kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen.
Kategoriat: Uutiset

Eurovaaliehdokas haussa? Tässä 16 opettajataustaista ehdokasta!

Pe, 17/05/2019 - 15:48
OAJ kokosi listan eurovaaliehdokkaista, joilla on opettajatausta. Heitä löytyi yhteensä 16, joista kymmeneltä saatiin myös vastaus koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen merkityksestä EU:ssa.
Kategoriat: Uutiset

OAJ, Arene ja Sivista: Amkit tarjoavat ratkaisuja osaajapulaan – rahoitus saatava kuntoon

Pe, 17/05/2019 - 13:48
Ammattikorkeakoulut tarjoavat ratkaisuja osaajapulaan, yritysten innovaatiotoimintaan ja työssä olevien osaamisen päivittämiseen, mutta rahoitus on nostettava suunnitelmallisesti lähelle tasoa, jolla se oli vuosikymmenen alussa. Näin viestivät Sivistystyönantajat, ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene sekä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Kategoriat: Uutiset

Työhyvinvointi on avain varhaiskasvatuksen nousuun – satsaus maksaa itsensä takaisin

Pe, 17/05/2019 - 13:48
Jos varhaiskasvatuksen opettajat voivat työssään hyvin, myös alan houkuttelevuus kasvaa. Näin uskoo OAJ:n varavaltuutettu Samuli Ranta, joka odottaa maan tulevan hallituksen korjaavan varhaiskasvatukseen tehdyt heikennykset.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n valtuutettu kertoo yliopistojen karusta arjesta – ”Yliopistoindeksi takaisin ja riittävä rahoitus korkeakoulutukselle”

Pe, 17/05/2019 - 13:48
Koulutus ratkaisee yhteiskunnan tulevaisuuden, ja yliopistoissa koulutetaan Suomen opettajat, muistuttaa OAJ:n valtuutettu Inkeri Ruokonen. Korkeakoulutukseen kannattaa satsata, koska siitä hyötyy niin yksilö kuin yhteiskunta.
Kategoriat: Uutiset

Sivut