OAJuutiset

Tilaa syöte syöte OAJuutiset
OAJ:n uusimmat artikkelit RSS-syötteenä.
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 32 min sitten

Opettajat toivat SuomiAreenaan elämyksen – opetusministerille satoja terveisiä

Pe, 19/07/2019 - 16:50
OAJ toi keskusteluissa, pop up -koulussa ja Kansalaistorin paviljongissa isosti esiin opettajien työn merkitystä ja sitä, miksi siihen kannattaa satsata. OAJ:n paviljongilla tapahtuman kävijät lähettivät opetusministerille yli 500 korttia, joissa pyydetään pitämään opettajien puolia.
Kategoriat: Uutiset

Presidentti Halonen: ”Paras tae hyvälle tulevaisuudelle ovat sivistyneet ihmiset”

Pe, 19/07/2019 - 14:42
Presidentti Tarja Halonen kritisoi SuomiAreenassa päättäjien tekemiä koulutusleikkauksia ja korosti, että inkluusio toimii vain, jos henkilökuntaa on riittävästi. Hyvän tulevaisuuden takeena hän pitää kansalaisten ja päättäjien sivistystä.
Kategoriat: Uutiset

”Yhteiskunta tarvitsee duaalimallia” – koulutusasteet toimivat sekä erillään että yhdessä

To, 18/07/2019 - 22:21
Kahden korkeakoulun duaalimalli toimii, ja niihin voi kulkea väyliä pitkin amiksestakin. SuomiAreenan torstain koulutuskeskustelut päättyivät koulupolun loppupään nykytilan analyysiin.
Kategoriat: Uutiset

Koulutusta, tekoja ja uudenlaista ajattelua – ilmastohuoli vei arvojen ääreen SuomiAreenassa

To, 18/07/2019 - 18:16
Tarvitaan kokonaisvaltainen muutos siinä, miten katsomme tätä maailmaa ja mitä elämässä tavoittelemme. Näin voisi summata SuomiAreenassa käydyn ilmastohuolta ja koulutusta käsitelleen keskustelun, johon osallistui kolmen eri sukupolven edustajat.
Kategoriat: Uutiset

Perttu Pölönen SuomiAreenassa: Opettajat ovat ideoiden kirkastajia

To, 18/07/2019 - 16:13
Ei ole kovin paljon väliä, mitä opiskelee, kunhan opiskelee jotakin riittävän hankalaa ja pitkäjänteistä. Futuristi Perttu Pölösen mielestä yliopistosta saa parhaimmillaan asioita, joita ei ole saatavissa mistään muualta. Epävarmuuden sietäminen on hänen mielestään tärkeimpiä kykyjä muuttuvassa maailmassa.
Kategoriat: Uutiset

Puolueet hitsasivat yhteistä näkemystä hallitusohjelmasta SuomiAreenassa – muutama juotos löytyikin

To, 18/07/2019 - 14:12
Hallitus- ja oppositiopuolueiden kansanedustajat löysivät SuomiAreenan keskustelussa yhteisiäkin koulutuskantoja. Oppositiota arvelutti hallitusohjelman kirjausten määrä ja perhevapaauudistuksen kunnianhimottomuus.
Kategoriat: Uutiset

Miten toisen kutonen voi olla toisen ysi? Opettajat, oppilaat ja vanhemmat ymmällään oppilasarvioinnista

To, 18/07/2019 - 14:12
Opettajilta tulleen palautteen mukaan arviointi on muuttunut työlääksi ja he ovat ymmällään arviointikriteerien edessä. Arviointikriteerit eivät ole selkeitä myöskään vanhemmille ja oppilaille. Selkeät oppilasarvioinnin kansalliset arviointikriteerit helpottaisivat arviointia ja parantaisivat oppilaiden oikeusturvaa, käy ilmi OAJ:n keskustelussa SuomiAreenassa.
Kategoriat: Uutiset

Työhyvinvointihaaste käyntiin – Savonia ja Helsingin opetustoimi ensimmäisinä mukaan

To, 18/07/2019 - 14:12
Hyvinvoivat työntekijät takaavat työn korkean laadun. Se tiedetään Helsingin kaupungin opetustoimessa ja ammattikorkeakoulu Savoniassa, joissa on kääritty hihat opettajien työhyvinvoinnin eteen. OAJ nostaa opettajien jaksamista kohentaville teoille hattua ja heittää työhyvinvointihaasteen muillekin työnantajille.
Kategoriat: Uutiset

Professorin ehdotus ministerille SuomiAreenan politiikkakeskustelussa: ”Emmeköhän rajaa tässä kotihoidon tuen kahteen vuoteen?”

Ke, 17/07/2019 - 19:44
Koulutuksen mallimaasta Suomesta löytyy useita häiritseviäkin tutkimustietoja. SuomiAreenan paneelikeskustelussa kysyttiin, saiko Suomi koulutuksen ja sivistyksen tosissaan ottavan hallituksen.
Kategoriat: Uutiset

Runsas yleisö innostui – Pop up -koulu näytti, millainen koulu on nykyään

Ke, 17/07/2019 - 17:36
Porin lyseon kortteliin organisoidun pop up -koulun lähes parituhatpäinen yleisö innostui tuoreista koulukokemuksista. Myös opettajat olivat tyytyväisiä yleisön ja päättäjien ilmiselvään kiinnostukseen. Poriin pystytettiin yhden päivän ajaksi tilat nykykoulun ja opettajan työn esittelylle aina varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja vapaaseen sivistystyöhön asti. Opettajien pedagogisten järjestöjen kokoamia oppimispisteitä oli noin 30.
Kategoriat: Uutiset

Mitä yhteistä on jäniksellä ja opettajalla? – nuoret ja konkarit naurattivat toisiaan kouluvitsibattlessa SuomiAreenassa

Ke, 17/07/2019 - 17:36
Puujalkavitsit raikuivat Porin torilla, kun Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL järjesti keskiviikkona kouluvitsibattlen. Vitseinä kuultiin niin perinteisiä kompakysymyksiä kuin ajankohtaista poliittista piikittelyäkin.
Kategoriat: Uutiset

Virheiden pelko pois, vapaan sivistystyön rooli vahvemmaksi – työelämän murros puntarissa SuomiAreenassa

Ke, 17/07/2019 - 15:13
Puheenparsi kääntyy usein uhkakuviin, kun puhutaan työelämän murroksesta ja siihen liittyvästä jatkuvasta oppimisesta. Uhkakuvien maalaamisen sijaan puheen tulisi siirtyä mahdollisuuksista puhumiseen, käy ilmi SuomiAreenan paneelikeskustelussa. Tärkeää on, että yhteiskunta tukee oppimisen mahdollisuuksia missä elämänvaiheessa tahansa.
Kategoriat: Uutiset

Kysely: Yli puolet työikäisistä huolissaan työelämän murroksesta

Ke, 17/07/2019 - 08:46
Yli puolet suomalaisista on huolissaan työelämän murroksesta, selviää OAJ:n, EK:n ja Sivistystyönantajien teettämästä kyselystä. Huolta herättävät eniten työmäärän kohtuuton lisääntyminen ja oman työpaikan häviäminen. Nuorille tarve päivittää osaamista työuran aikana on jo itsestäänselvyys.
Kategoriat: Uutiset

Onko nuorista ilmastovaikuttajiksi? Kyllä on, todettiin SuomiAreenassa

Ti, 16/07/2019 - 20:12
Koulun rooli ilmastokasvatuksessa on suuri, ja ilmastonmuutos opetuksessa on kaikkien yhteinen asia. Koululaisista on ilmastovaikuttajiksi, jos heille annetaan siihen työkalut. Uusi ilmastokouluverkko kokoaa opetusmateriaalia yhteen yli rajojen.
Kategoriat: Uutiset

”Kokemus kuin taidenäyttelyssä” – Opettajien luoma pop up -koulu tuo nykykoulun SuomiAreenaan

Ti, 16/07/2019 - 20:12
SuomiAreenan yleisö pääsee keskiviikkona astumaan Porin lyseoon rakennettuun pop up -kouluun ja samalla eri ikäisten oppijoiden saappaisiin. Kävimme tutustumassa etukäteen yli 30 opetustuokiota ja -esittelyä sisältävään kouluun tiistaina, kun elämyksiä valmisteltiin. Katso kuvat ja tutustu tunnelmiin!
Kategoriat: Uutiset

Varhaiskasvatuksen teemoilla visailtiin SuomiAreenassa – päälle saatiin iloinen uutinen

Ti, 16/07/2019 - 16:07
Hiekkaämpärit ja -lapiot olivat äänestysväleinä, kun Lastentarhanopettajaliitto tenttasi SuomiAreenan torivartissa kansanedustajien tietämystä varhaiskasvatuksesta. Torivartin päätteeksi saatiin hyvä uutinen, kun ministeriö lähetti lausunnoille lakimuutoksen subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden palauttamiseksi.
Kategoriat: Uutiset

Riittämättömyyden tunne on arkipäivää ammatillisessa koulutuksessa – yhteiskunnan arvostus tukee työssäjaksamista

Ti, 16/07/2019 - 13:58
Opettajilla on rutkasti tietoa ja taitoa tarjota laadukasta opetusta, mutta koulutuksen kenttä on monelle tuntematon, kun puhutaan ammatillisesta koulutuksesta. Ammatilliset opettajat AO:n torivartissa levitettiin tietoisuutta ammatillisesta koulutuksesta ja alan työoloista. Ammatillisten opettajien työhyvinvointia heikentää erityisesti riittämättömyyden tunne.
Kategoriat: Uutiset

Ministerin ”eka kouluviikko” alkaa olla ohi – OAJ:ltä kiitosta koulutuspoliittiseen selontekoon tarttumisesta

Ma, 15/07/2019 - 23:29
Opetusministeri Li Andersson haluaa nähdä Suomessa osaamistason ja koulutuksen tasa-arvon harppaavan eteenpäin. Tekojen tueksi ministeri lupaa koulutuspoliittisen selonteon, jota OAJ on pitkään kaivannut.
Kategoriat: Uutiset

SuomiAreena käynnistyi – Nyt kerrotaan ja kiistellään nykykoulusta

Ma, 15/07/2019 - 21:29
Nyt se on virallisesti avattu: vuoden 2019 SuomiAreena Porissa! Tämän kesän pääteemoja ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Koska OAJ on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani, järjestö on tänä vuonna poikkeuksellisen vahvasti mukana Porin yhteiskunnallisissa keskustelutilaisuuksissa, vaikuttamassa pääteemoihin ja viikon ohjelmaan.
Kategoriat: Uutiset

SuomiAreena puhuu koulutuksesta – ”nyt pitää vastata 2090-luvun osaamistarpeisiin”

Ma, 15/07/2019 - 17:21
OAJ tuo SuomiAreenaan ahaa-elämyksiä opettajan työstä ja koulutuksen tulevaisuuden kehittämiskohteista. Porin Kansalaistorilla OAJ:n hallituksen jäsenet ja muut aktiivit kohtaavat tapahtuman kävijöitä läpi viikon.
Kategoriat: Uutiset

Sivut