OAJuutiset

Tilaa syöte syöte OAJuutiset
OAJ:n uusimmat artikkelit RSS-syötteenä.
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 19 min sitten

OAJ:n neuvottelujohtaja vastaa 6 kysymykseen poikkeuksellisesta neuvottelukeväästä – katso video!

1 tunti 19 min sitten
Haasteita ja vaikeuskerrointa riitti kunta-alan neuvotteluissa jo ennestään. Sitten tuli korona, joka pani uusiksi koko neuvottelukuvion. OAJ:n neuvottelujohtaja vastaa videolla kuuteen kysymykseen kunta-alan neuvotteluista.
Kategoriat: Uutiset

”Tavallinen riittää” - Fiilismittarista nousee muistutus tunnollisille opettajille

1 tunti 19 min sitten
Opetuksen suunnittelu vie valtavasti aikaa ja työt tulevat uniinkin. Yli 40 prosenttia OAJ:n Fiilismittariin vastanneista jäsenistä kokee, ettei pysty irtautumaan työstä tai rajaamaan työaikaansa poikkeusoloissa. OAJ:n työmarkkina-asiamies Sari Melkko kannustaa opettajia pitämään huolta jaksamisestaan.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n neuvottelutavoitteet pysyvät koronakriisistä huolimatta

1 tunti 19 min sitten
OAJ:n saatua yksityisen opetusalan ja yliopiston sopimusneuvottelut maaliin, katseet kohdistuvat jälleen kuntasektorin neuvotteluihin, jotka lyhyen katkon jälkeen jatkuivat tällä viikolla. Myös neuvottelut yksityisissä päiväkodeissa työskentelevien varhaiskasvatuksen opettajien osalta ovat käynnissä.
Kategoriat: Uutiset

Yksityiselle opetusalalle sopimus: Kiky pois, yleisen linjan palkankorotukset

La, 04/04/2020 - 12:46
OAJ:n ja Sivistystyönantajien neuvottelema yksityisen opetusalan sopimus on työmarkkinoiden yleisen linjan mukainen. Kiky-työaikamääräykset poistuvat. 1.4. alkava sopimuskausi on 24 kuukautta, ja sopimuksen kustannusvaikutus on 3,2 prosenttia.
Kategoriat: Uutiset

Ministeri lupaa koronakriisistä selviämiseen lisäresursseja – OAJ: lomautuksia vältettävä

Pe, 03/04/2020 - 16:22
Opetus- ja kulttuuriministeriö lupaa vastata koronakriisin aiheuttamaan oppimisen tuen tarpeeseen tarjoamalla opetuksen järjestäjille lisäresursseja. OAJ korostaa, että poikkeusjärjestelyt teettävät opettajille runsaasti työtä. Lomautuksia on vältettävä nyt ja myös kriisin jälkeen, kun aletaan korjata oppimiseen jääneitä puutteita.
Kategoriat: Uutiset

Yliopistojen sopimus turvaa yleisen korotustason ja keventää työaikaa

Pe, 03/04/2020 - 16:22
Yliopistoissa ja harjoittelukouluissa saavutettiin pitkät 24 kuukauden sopimukset, joissa palkkaratkaisu on työmarkkinoiden yleisen linjan mukainen. Opetus- ja tutkimushenkilöstön vuosittaista työaikaa alennetaan 12 tuntia ja lisäksi pudotetaan opetustuntikattoja.
Kategoriat: Uutiset

Tukea arjen ja etätyön muutokseen – Webinaari OAJ:n jäsenille 2.4.

Pe, 03/04/2020 - 16:22
Koronaepidemia on ravistellut suomalaisten arkea. Torstaina 2.4. klo 16 järjestetään OAJ:n jäsenille suunnattu webinaari, joka tarjoaa ohjeita ja vinkkejä poikkeukselliseen tilanteeseen.
Kategoriat: Uutiset

Perheille laitteita ja ruokaa, henkilöstölle turvaa – nämä 5 asiaa tehdään Tuusulassa hienosti juuri nyt

Pe, 03/04/2020 - 16:22
Tuusulassa on pystytty nopeisiin ratkaisuihin poikkeustilanteessa, eikä lomautusuhkaa henkilöstöllä ole. Tuusulan sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara kannustaa kuntia keskusteluun ja kokemusten jakamiseen poikkeustilanteessa.
Kategoriat: Uutiset

Maanantaina lisätietoa kevään opetusjärjestelyistä – Luukkaiselta idea yksinäisyyden vähentämiseen

Pe, 03/04/2020 - 16:22
Vaikka Suomi on poikkeusoloissa, opetusta jatketaan lukuvuoden loppuun. Miten? Siitä valtioneuvosto päättää maanantaina. Moni joutuu poikkeusoloissa viettämään kuukausia yksin kotonaan. Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön etäopetukseen satsaaminen voisi helpottaa tilannetta, Olli Luukkainen ehdottaa.
Kategoriat: Uutiset

Valtiosektorille neuvottelutulos – tarkentavien virkaehtosopimusten neuvottelut vielä edessä

To, 02/04/2020 - 17:46
Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin yleisen linjan mukainen neuvottelutulos tiistaina alkuillasta. Sopimuskauden pituus on 23 kuukautta alkaen 1.4.2020. Sopimus on palkkaratkaisultaan yleisen linjan mukainen.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n hallitus hyväksyi Sivistan neuvottelutulokset

To, 02/04/2020 - 17:46
OAJ:n hallitus on hyväksynyt Sivistystyönantajien kanssa saavutetut neuvottelutulokset. Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten ratkaisut ovat yleisen linjan mukaisia. Sopimuskausi on 24 kuukautta, ja kiky-työaikamääräykset poistuvat.
Kategoriat: Uutiset

Opettaja, kerro kokemuksistasi poikkeusoloissa – ”jokainen vastaus on arvokas”

To, 02/04/2020 - 09:32
Miten opetus poikkeusoloissa ja etänä on sujunut? Mikä on toiminut, mikä on tökkinyt? OAJ kerää huhtikuun puoliväliin auki olevalla kyselyllä opettajien kokemuksia poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin.
Kategoriat: Uutiset

Kunta-alan neuvottelut jatkuvat – ratkaisua ei vielä näköpiirissä

To, 02/04/2020 - 09:32
Viime viikolla keskeytyneitä kunta-alan pääneuvotteluita on jatkettu tiistaista lähtien, mutta neuvottelutulokseen pääsemiseen on vielä matkaa. Yksityisen opetusalan ja aikuiskoulutuskeskusten neuvottelutulosten syntymistä OAJ:n puheenjohtaja pitää hyvänä asiana.
Kategoriat: Uutiset

OAJ jyrähtää kunnille: Lomautusaikeet pitää nyt haudata

To, 02/04/2020 - 09:32
Koronaepidemia on saanut muutaman kunnan pyyhkimään pöytää lomautuksia ja yt-menettelyä koskevalla lainsäädännöllä. OAJ:n neuvottelujohtaja pitää kuntien toimintaa törkeänä ja muistuttaa, että lomautukset voivat tulla kunnalle kalliiksi. OAJ seuraa lomautustilannetta ja riitauttaa jokaisen jäseniään koskettavan epäselvän tapauksen.
Kategoriat: Uutiset

Kunta-alan sovittelu käynnistyi – mitä sovittelu tarkoittaa?

Ke, 01/04/2020 - 17:12
Kunnan pääsopijajärjestöt päättivät eilen pyytää valtakunnansovittelijan apua jumiutuneisiin kunnan pääpöydän neuvotteluihin. Sovittelu alkoi jo keskiviikkoaamuna.
Kategoriat: Uutiset

Luokanopettaja: ”Työn vastuullisuuden pitää näkyä palkassa”

Ke, 01/04/2020 - 13:04
Stoppi liialle kuormitukselle ja palkat vastaamaan työn vaativuutta. Luokanopettaja Lalla Pohjanpalo opettaa koronaviruksen vuoksi muutamaa ensimmäisen luokkansa oppilaista lähes tyhjässä koulussa. Hän muistuttaa, että epidemian aikana ja sen jälkeen on entistä tärkeämpää huolehtia siitä, että opettajilla on mahdollisuus tehdä työnsä hyvin.
Kategoriat: Uutiset

Valtiosektorille syntyi neuvottelutulos

Ti, 31/03/2020 - 20:38
Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin yleisen linjan mukainen neuvottelutulos tiistaina alkuillasta. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on reilu 600.
Kategoriat: Uutiset

Lomautusaalto uhkaa yksityisiä päiväkoteja – OAJ tukee jäseniään

Ti, 31/03/2020 - 20:38
Yksityiset varhaiskasvatuspalvelujen tuottajat suunnittelevat laajoja lomautuksia, kun lapsimäärät päiväkodeissa vähenevät koronaepidemian vuoksi. OAJ vaatii työnantajia luopumaan lomautusaikeista. Järjestö on poikkeusoloissakin jäsentensä tukena.
Kategoriat: Uutiset

Sopimukseton tila alkaa – palkka ja työehdot pysyvät ennallaan

Ti, 31/03/2020 - 18:36
Kunta-alan pääsopijajärjestöt pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun kunnan jumiutuneen neuvottelutilanteen ratkaisemiseksi. Järjestöt eivät päässeet sopuun tänään päättyvien virka- ja työehtosopimusten jatkosta. Keskiviikkona alkava sopimukseton tila koskee 76 500 OAJ:n jäsentä. Valtakunnansovittelijan johtaman sovittelun odotetaan alkavan jo lähipäivinä.
Kategoriat: Uutiset

Opettajien tavoitteet jumissa – kunta-alan neuvottelupöydässä ei edellytyksiä sopimiselle

Ti, 31/03/2020 - 18:36
Lähes kolme kuukautta kestäneet neuvottelut kunta-alalla päättyivät tuloksettomina ja ratkaisua haetaan jatkossa valtakunnansovittelijan johdolla. Yli 76 000 OAJ:n jäsentä on ilman sopimusta 1. huhtikuuta alkaen.
Kategoriat: Uutiset

Sivut