OAJuutiset

Tilaa syöte syöte OAJuutiset
OAJ:n uusimmat artikkelit RSS-syötteenä.
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 1 min sitten

Hyödynnä sak-työaikasi!

3 tuntia 4 min sitten
Opas varhaiskasvatuksen opettajien suunnittelu-, arvointi- ja kehittämistyöajan käyttöön sekä selvitys työaikaa koskevien erityismääräysten toteutumisesta. OAJ selvitti päiväkodin johtajan sekä varhaiskasvatuksen opettajan ja erityisopettajan työaikaa koskevien erityismääräysten toteutumista kyselyllä, koska sopimusmääräykseen on tehty suuria muutoksia.
Kategoriat: Uutiset

Tutkijalta 10 vinkkiä työajan hallintaan

3 tuntia 4 min sitten
Syyskuussa OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuosi keskittyy työaikaan. Mitä tehdä, kun tuntuu, että työaika ei riitä mihinkään ja tekemättömät työt stressaavat? Tutkija antaa kymmenen vinkkiä.
Kategoriat: Uutiset

OAJ mukana Planin Girls Takeover -tempauksessa – opettajia innostetaan ilmastohaasteeseen

3 tuntia 4 min sitten
YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä OAJ:n puheenjohtajan saappaisiin astuu 16-vuotias Peppi Tenkanen. Girls takeover -tempauksella kiinnitetään huomiota tyttöjen aseman parantamiseen sekä ilmastonmuutoksen ehkäisyyn. Molemmissa koulutuksella on OAJ:n mukaan keskeinen rooli.
Kategoriat: Uutiset

  Koulutuspanostukset perusteltuja: OAJ kiittelee suunnanmuutosta

Ti, 17/09/2019 - 21:50
Valtion ensi vuoden budjetti lupaa ammatilliseen koulutukseen lisää opettajia. Opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin käytetään 80 milj. euroa. Hallituskaudella on luvattu lisärahoitusta ammatilliseen koulutukseen kaikkiaan 235 milj. euroa.
Kategoriat: Uutiset

Osallistuminen varhaiskasvatukseen nousi, muttei vielä riittävästi – OAJ: toimia on jatkettava

Ti, 17/09/2019 - 21:50
OECD:n raportti kertoo, että Suomi on hyvällä tiellä varhaiskasvatuksessa. OAJ vaatii, että kokeiluja 5-vuotiaiden maksuttomasta varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta pitää jatkaa.
Kategoriat: Uutiset

Luukkainen KT:n laskelmista: Talkoot ovat ohi, palkkaohjelma tarvitaan

Ti, 17/09/2019 - 21:50
Kunta-alalla ei ole ylimääräistä jakovaraa, kertoo Kuntatyönantajat tiedotteessaan. Olli Luukkainen kuittaa KT:n ulostulon tyypillisenä neuvottelukierrosta edeltävänä uhkakuvien maalailuna. Työnantajan mielestä koskaan ei ole oikea aika korottaa palkkoja. OAJ edellyttää kikystä komensaatiota sekä palkkaohjelmaa, jolla palkka saadaan työn vaativuutta ja arvoa vastaavalle tasolle.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n jäsenillat starttaavat – sopimusneuvotteluista ja strategiasta puhutaan ympäri Suomen!

Ti, 17/09/2019 - 17:45
Syksyllä OAJ:n hallituksen jäsenet ovat mukana eri puolilla Suomea jäsenilloissa, joissa keskustellaan sopimusneuvotteluista ja OAJ:n uudistuvasta strategiasta. Katso, milloin jäseniltoja järjestetään omalla alueellasi, ja tule mukaan!
Kategoriat: Uutiset

OECD: Koulutus on avain työllistymiseen – OAJ odottaa satsauksia budjettiriihestä

Ti, 17/09/2019 - 17:45
OECD:n tänään julkistama selvitys todistaa, että koulutus kannattaa, ja erityisesti korkeakoulututkinnon suorittaminen. OAJ korostaa, että budjettiriihestä tarvitaan lisää rahaa koulutukseen, jotta hallitus yltää työllisyystavoitteisiinsa. Sopimusneuvotteluista OAJ tavoittelee palkkaohjelmaa, jolla lisättäisiin opettajien työn houkuttelevuutta.
Kategoriat: Uutiset

Kysely: ammatillisten opettajien työaikaa resursoidaan varovasti

Ti, 17/09/2019 - 17:45
Ammatilliset oppilaitokset ovat voineet siirtyä vuosityöaikaan viime vuoden elokuusta lähtien. Työnantajat ovat resursoineet opettajien työaikaa varovasti, kertoo OAJ:n tekemä kysely. Uudenlaisen työaikamallin käyttöönotossa on ollut haasteita, sillä uuteen järjestelmään on osin siirrytty kiireellä.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen: Koulutuslupaukset lunastettava

Ti, 17/09/2019 - 17:45
Koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen korjausliikkeet on käynnistettävä viipymättä, vaatii Olli Luukkainen OAJ on the Road -kiertueella.
Kategoriat: Uutiset

Ratkaiseeko ammatillinen koulutus osaajapulan ja työttömyyden? Se on päättäjistä kiinni

Ti, 17/09/2019 - 11:29
Päättäjät tuskailevat työttömyyslukujen ja jatkuvan oppimisen edistämisen kanssa, yrityksiä puolestaan hiertää osaajapula. Ammatillinen toinen aste ja ammattikorkeakoulutus tarjoavat ratkaisuja, mutta vain, jos niiden laatuun satsataan.
Kategoriat: Uutiset

Kohtaaminen On the Roadilla

Ti, 17/09/2019 - 11:29
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ja turkulainen perusopetuksen opettajien luottamusmies Linda Tammelin kohtasivat toisensa On the Road -kiertueen opettajien illan edellä.
Kategoriat: Uutiset

Uudistus ilman resursseja

Ti, 17/09/2019 - 09:25
Selvitys opettajien kokemuksista ammatillisen reformin jälkeen. Ammatillisen koulutuksen reformi tuli voimaan 1.1.2018. OAJ yhteistyökumppaneineen selvitti opettajien näkemyksiä ammatillisen koulutuksen reformin jälkeisestä tilasta helmikuussa 2019. Tähän raporttiin on koottu keskeisiä tuloksia myös muista selvityksistä ja kyselyistä siltä osin, kun niissä on käsitelty samoja aihealueita.
Kategoriat: Uutiset

Opetustunnit ja opettajat palautettava amikseen

Ti, 17/09/2019 - 09:25
Miten ammatillisen koulutuksen uudistus saataisiin kuntoon? Tiivistelmä OAJ:n esityksistä ja poimintoja kyselystä, jossa selvitettiin opettajien kokemuksia vuosi ammatillisen reformin jälkeen.
Kategoriat: Uutiset

Opettajakysely: Rahaton ammatillinen reformi lisäsi tukea tarvitsevien joukkoa

Ti, 17/09/2019 - 09:25
Opettajien kokemukset ammatillisen koulutuksen uudistuksen ensimmäisestä vuodesta osoittavat, että samaan aikaan osuneet rahoitusleikkaukset hyydyttivät hyvät suunnitelmat ja tekivät työstä selviytymiskamppailua. Erityisesti tukea tarvitsevat opiskelijat joutuvat helposti tyhjän päälle.
Kategoriat: Uutiset

OAJ ja Tieteentekijöiden liitto käynnistävät tiiviin edunvalvonnallisen yhteistyön

Ma, 16/09/2019 - 16:50
Yliopistosektorin suurin ammattiliitto Tieteentekijöiden liitto ryhtyy edunvalvontayhteistyöhön Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa. Järjestöt ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Tieteentekijöiden liitto ja OAJ valmistelevat ja toteuttavat kaiken yliopistoja koskevan sopimusedunvalvonnan sekä korkeakoulu- ja tiedepoliittisen vaikuttamisen tiiviissä yhteistyössä.
Kategoriat: Uutiset

Sopimusneuvottelut edessä

Ma, 16/09/2019 - 16:50
Koko OAJ-jäsenkunnan työ- ja virkaehtosopimukset ovat katkolla 1.4.2020. Sinne on vielä yli puoli vuotta aikaa, mutta valmistelut ovat jo pitkällä. Onkin syytä palauttaa mieleen sopimusneuvottelujen prosessi ja OAJ:n eteneminen.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n kysely: Ammatillisen koulutuksen ja yritysten yhteistyössä isoja ongelmia

Su, 15/09/2019 - 14:16
Ammatillisen koulutuksen reformi siirsi opiskelua oppilaitoksista työpaikoille. OAJ:n kyselyn ennakkotiedot paljastavat, että työpaikoilla tapahtuvassa oppimisessa on vielä paljon ongelmia eikä opettajilla ole mahdollisuutta tukea oppimista riittävästi. Olli Luukkaisen mielestä päättäjien pitää vahvistaa ammatillisen koulutuksen resursseja, jotta tämän päivän osaajapula ratkaistaan ja luodaan edellytykset jatkuvalle oppimiselle.
Kategoriat: Uutiset

Tulevaisuuden opettajatarpeet puntarissa – OAJ:n mielestä nykytasoon ei pidä tyytyä

Su, 15/09/2019 - 14:16
OAJ:n seminaarissa pohdittiin opettajankoulutuksen suuntaa. Opetusneuvos Armi Mikkola ja OAJ:n Jaakko Salo olivat yksimielisiä siitä, että opettajapulaan pitää vastata etenkin varhaiskasvatuksessa ja erityisopetuksessa.
Kategoriat: Uutiset

Karvi: Johtaminen vaikuttaa varhaiskasvatuksen laatuun – Lisäresursseja tarvitaan

Su, 15/09/2019 - 14:16
Valtakunnallinen arvio paljastaa, että johtamisella on suuri merkitys varhaiskasvatuksen laatuun. Varhaiskasvatuksen resurssit onkin syytä turvata aiempaa vahvemmin.
Kategoriat: Uutiset

Sivut