OAJuutiset

Tilaa syöte syöte OAJuutiset
OAJ:n uusimmat artikkelit RSS-syötteenä.
Syötteen kokonainen osoite. 43 min 24 s sitten

Subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden palautus etenee

2 tuntia 45 min sitten
OAJ on hyvillään valmisteltavana olevasta lakimuutoksesta, jolla palautetaan subjektiivinen oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Riittävä varhaiskasvatuksen opettajien määrä pitää kuitenkin varmistaa ja yliopistoissa annettavan alan koulutuksen rahoitus turvata.
Kategoriat: Uutiset

Rehtorin palkinto ei ollutkaan pila

4 tuntia 52 min sitten
"Luulin, että tämä on joku käytännön pila, kun avasin sähköpostin ja ruudulla näkyi kotikutoisen tuntuinen viesti: Onneksi olkoon, Maarit! Olet voittanut palkinnon Oman työn sankarit -sarjassa."
Kategoriat: Uutiset

Karita Katto: OAJ:n pitää katsoa tulevaan ja tuoda jäsenyyden hyödyt esiin

4 tuntia 52 min sitten
Jargonia pitää välttää, kun OAJ:tä uudistetaan, sanoo OAJ:n valtuustossa yliopistolaisia edustava Karita Katto. Hän uskoo ammattijärjestöjen kiinnostavan tulevaisuudessakin myös nuoria, kunhan toiminnan hienous sanoitetaan selkeästi ja löydetään uusia tapoja tukea jäseniä.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n valtuusto tenttasi hallitusta vuosityöajasta

4 tuntia 52 min sitten
Ammatillisen koulutuksen vuosityöaikasopimus ja perusopetuksen vuosityöaikakokeilu nousivat jo viime keväänä valtuuston keskusteluissa isosti esille. Samat aiheet puhuttavat edelleen. OAJ:n hallitus sai kyselytunnilla vastattavakseen lukuisia vuosityöaikaa koskevia kysymyksiä.
Kategoriat: Uutiset

Varavaltuutettu Päivi Hietaharju: OAJ:n pitää tulla lähemmäs jäsentä

4 tuntia 52 min sitten
Järjestön pitää tulla lähemmäs jäseniä, sanoo ammatillisia opettajia OAJ:n valtuustossa edustava Päivi Hietaharju. Tärkeää on myös pitää kiinni opetuksen laadusta ja edistää esimerkiksi opettajamitoitusta.
Kategoriat: Uutiset

Oululle iso lasku yt-rikkeestä - korvauksia saa 275 OAJ:läistä

4 tuntia 52 min sitten
Oulun kaupunki joutuu maksamaan 275:lle OAJ:n jäsenelle yhteistoimintalain mukaista hyvitystä viivästyskorkoineen lähes puoli miljoonaa euroa, koska laiminlöi yhteistoimintaan liittyviä velvoitteitaan. OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen on tyytyväinen käräjäoikeuden päätökseen.
Kategoriat: Uutiset

”Me kaikki olemme OAJ” – Luokanopettajavaltuutettua motivoi muiden auttaminen

4 tuntia 52 min sitten
OAJ:n valtuustokokouksessa haetaan modernin ja osallistavan ammattijärjestön tulevaisuuden linjaa. Kainuulaisvaltuutetun Marika Pylkkäsen mukaan ajatus kaikkien jäsenten yhteisestä OAJ:sta on kaiuttava kirkkaana Helsingistä aina Iivantiiran Ypykkään.
Kategoriat: Uutiset

Tutkija: Opettajia pitää kuunnella, kun koulutila suunnitellaan

To, 21/11/2019 - 09:32
Kuinka paljon avointa tilaa, minkä verran seiniä ja sermejä? Tutkija Lauri Vaaran mielestä uusien koulutilojen suunnittelussa pitää kuunnella opettajien tarpeita ja poimia suuntaviivoja uudesta opsista.
Kategoriat: Uutiset

Opetusministeri löi tiskiin kolme lukua, jotka vaativat koulutustason nostamista

To, 21/11/2019 - 09:32
Opetusministeri Li Andersson toi OAJ:n valtuustoon kolme kovaa lukua, joiden perusteella koulutusjärjestelmään pitää panostaa ja suomalaisten koulutustasoa nostaa. Hän muistutti myös koulutuksen merkityksestä tasa-arvolle ja hyvinvoinnille.
Kategoriat: Uutiset

”Tuntuu mahtavalta” – Marjut Koukkula valtuuston 2. varapuheenjohtajaksi

To, 21/11/2019 - 09:32
Valtuusto valitsi kokouksen alkajaisiksi toiseksi varapuheenjohtajaksi Marjut Koukkulan. Koululiikuntaliiton perinteisen Ollin kiulu -palkinnon pokkasi Päijät-Hämeen aluehdistys.
Kategoriat: Uutiset

Valtuutetun eväät järjestöuudistukseen: Jokaisen jäsenen pitää saada nopeasti apua OAJ:ltä

To, 21/11/2019 - 09:32
OAJ:n valtuutettu Monika Koivumäki muistuttaa, että järjestön pitää turvata jäseniään ja antaa apua vaikeissa tilanteissa silloinkin, kun avun tarvitsija asuu pienellä paikkakunnalla ilman omaa luottamusmiestä.
Kategoriat: Uutiset

Onko muutoksen aika?

To, 21/11/2019 - 09:32
OAJ:ssä uudistetaan parhaillaan strategiaa ja koko järjestön toimintaa. Kehittämishankkeessa on noussut selvästi esiin kolme kokonaisuutta, jotka kaipaavat uudistamista. Onko muutoksen aika? Se on jäsenten valitsemista edustajista kiinni.
Kategoriat: Uutiset

Jäsenkortilla 2020–2022 alennusta St1-asemilta

Ke, 20/11/2019 - 13:06
Vuoden alusta jäsenkortilla saa alennuksen polttoaineesta St1-asemilta. Miksi niistä eikä enää Teboililta? Lue kuusi kysymystä ja vastausta.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n valtuusto koolla – nyt uudistetaan järjestöä ja varaudutaan työtaisteluihin

Ke, 20/11/2019 - 13:06
OAJ:n valtuuston kolmipäiväinen kokous alkoi tänään. Valtuutetut pureutuvat muun muassa järjestön strategian uudistamiseen ja päättävät työtaistelutoimiin varautumisesta.
Kategoriat: Uutiset

Mitä nuori opettaja kaipaa? Näihin 5 asiaan tarvitaan ratkaisu

Ke, 20/11/2019 - 09:00
Parempaa perehdytystä, mahdollisuus mentorointiin ja riittävästi resursseja niiden oppijoiden tukemiseen, jotka sitä tarvitsevat. Muun muassa nämä toiveet nousivat esiin kyselyssä, jossa ääneen pääsivät uransa alussa olevat opettajat. Heidän tarpeisiinsa vastaaminen on koko Suomen kannalta kohtalonkysymys, OAJ:n järjestöasiantuntija Susanna Jokimies kirjoittaa.
Kategoriat: Uutiset

Koulujen ilmastoteko -haasteen voitot Porvooseen ja Turkuun

Ke, 20/11/2019 - 09:00
Porvoolainen Kevätkummun koulu ja Turun ammatti-instituutti veivät voiton OAJ:n ja Planin järjestämässä Koulujen ilmastoteko -haasteessa. Voittajat saavat raadilta kiitosta ilmastotekojen vaikuttavuudesta ja kekseliäisyydestä sekä tekemisen meiningistä.
Kategoriat: Uutiset

Ammatilliset opettajat valitsi puheenjohtajakseen Tuija Mäntsälän

Ti, 19/11/2019 - 10:03
Ammatilliset opettajat AO ry valitsi viikonloppuna uuden hallituksen ja puheenjohtajakseen turkulaisen Tuija Mäntsälän. Uusi puheenjohtaja haluaa kohentaa ammatillisten opettajien työhyvinvointia ja kannustaa jäseniä seuraamaan kevään sopimusneuvottelujen etenemistä.
Kategoriat: Uutiset

Lukioiden rahoituksen vahvistaminen välttämätöntä

Ti, 19/11/2019 - 08:03
Lukiokoulutuksen riittämätön rahoitus näkyy ryhmäkokojen kasvuna, opetustarjonnan kaventumisena ja opettajien työkuorman lisääntymisenä. Rahoituksen merkittävä vahvistaminen on välttämätöntä lukiouudistuksen tavoitteiden saavuttamiseksi ja koulutuksen laadun turvaamiseksi.
Kategoriat: Uutiset

Jäsen voi vaikuttaa sopimusneuvottelutavoitteisiin montaa reittiä

Ma, 18/11/2019 - 16:55
OAJ:ssä valmistaudutaan parastaikaa kevättalven neuvotteluihin, joissa sovitaan opetusalan uusista työ- ja virkaehtosopimuksista. Tavoitteet viimeistellään joulukuussa, jota ennen jäsenillä on ollut lukuisia keinoja vaikuttaa.
Kategoriat: Uutiset

Jatkuva oppiminen mahdolliseksi kaikille – OAJ:n 11 ehdotusta

Ma, 18/11/2019 - 16:55
Hallitus uudistaa jatkuvaa oppimista sekä parlamentaarisesti että kolmikantaisesti. OAJ kannattaa uudistusta, mutta muistuttaa, että uudistukseen on taattava riittävästi resursseja. Tutustu OAJ:n 11 ehdotukseen, joiden avulla jatkuvan oppimisen uudistus saadaan maaliin.
Kategoriat: Uutiset

Sivut