OAJuutiset

Tilaa syöte syöte OAJuutiset
OAJ:n uusimmat artikkelit RSS-syötteenä.
Syötteen kokonainen osoite. 34 min 26 s sitten

Koulutusselonteosta halutaan rohkea ja konkreettinen – lisää rahaa laadun varmistamiseksi

La, 25/01/2020 - 18:20
Kesään mennessä valmistuvasta koulutusselonteosta halutaan välinettä katsoa koulutuksen kehittämistä kokonaisuutena ja pitkäjänteisesti. Educa-paneelissa toivottiin hartaasti, että selonteon linjaukset eivät jää vain paperille, vaan ne todella pääsevät suuntaamaan koulutuksen kehittämistä käytännössä.
Kategoriat: Uutiset

Educa keräsi ennätysyleisön - kävijöitä yli 19 000

La, 25/01/2020 - 18:20
Educan kävijäennätys meni jälleen rikki. Tapahtuma veti kahdessa päivässä Helsingin Messukeskukseen reilut 19 300 kävijää.
Kategoriat: Uutiset

Lakkovalmius sata – kiky pois, opet samaan sopimukseen ja ratkaisuja hyvinvointiin

La, 25/01/2020 - 16:16
Työmarkkinakevät kiinnostaa. Valtavan Educan suurin sali täyttyi messuvieraista, jotka työmarkkinakeskustelun yleisöäänestyksissä lähes yksimielisesti kannattivat kiky-tuntien poistamista, taputtivat kuuluvasti OAJ:n työtaisteluvalmiudelle ja kaikkien opettajien samalle sopimukselle sekä huusivat pitkälti ”palkka”, kun kysymys oli siitä, mikä eniten lisää omaa hyvinvointia.
Kategoriat: Uutiset

Musiikki tehostaa oppimista – Aivotutkija Minna Huotilaisesta Vuoden koulutusvaikuttaja 2019

La, 25/01/2020 - 14:08
Helsingin yliopiston kasvatustieteen professori ja aivotutkija Minna Huotilainen on nimetty Vuoden koulutusvaikuttajaksi 2019. Huotilainen saa tunnustuksen myöntäneeltä OAJ:ltä kiitosta erityisesti siitä, että hän on työllään tuonut merkittävällä tavalla esille musiikin mahdollisuuksia oppimisen edistämisessä.
Kategoriat: Uutiset

Työmarkkinapomot nokikkain Educassa – seuraa keskustelua suorana!

La, 25/01/2020 - 12:01
Mitä voi odottaa julkisen sektorin neuvotteluista? Kuinka käy kikyn, palkkojen ja opetustyön arvostuksen? Tuleeko lakkokevät? Työnantajajohtajat ja OAJ:n edustajat kohtaavat tuhatpäisen messuyleisön edessä Educa-messuilla lauantaina 25.1. klo 11.30–13.00.
Kategoriat: Uutiset

Susan Flocken konkretisoi, mikä tekee opettajien työstä niin vaativaa – ammattijärjestöillä tärkeä rooli työolojen parantamisessa

Pe, 24/01/2020 - 19:23
Opettajan työ ei suinkaan lopu siihen, kun oppitunti päättyy. Tätä korostaa eurooppalaisten opettajien yhteisen järjestön Etucen puheenjohtaja Susan Flocken. Hän on huolissaan opettajien uupumisesta mutta uskoo, että ammattijärjestöt voivat auttaa lisäämään hyvinvointia ja opettajan työn houkuttelevuutta.
Kategoriat: Uutiset

Vuoden opetus -palkinnon pokkasi hulvaton Kalevala-projekti – Riihimäelle kunniamaininta

Pe, 24/01/2020 - 17:18
Joutsan yhtenäiskoulun Kalevala goes science -menetelmä palkittiin tänään Educa-messuilla. Kunniamaininnan sai Riihimäen kaupunki robotiikkaopetuksestaan.
Kategoriat: Uutiset

Educa käyntiin keskustelulla oppivelvollisuuden pidentämisestä – Opetusministeri: ”Tärkeää käydä keskustelua siitä, että ohjausta, opetusta ja tukea on tarpeeksi”

Pe, 24/01/2020 - 15:15
Kaikille koulutusasteille opettajamitoitus ja perusopetuksen tuki kuntoon. Siinä OAJ:n keskeisiä tavoitteita oppivelvollisuuden uudistukselle. Educan avanneessa keskustelussa ministeriltä ei saatu lupausta OAJ:n tavoitteiden toteuttamisesta, mutta kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että riittävän tuen varmistaminen on tärkeää.
Kategoriat: Uutiset

Suomalaisten mielestä 3 000 euroa sopiva alkupalkka luokanopettajalle – varhaiskasvatuksen opettajien palkkoja nostettava samassa suhteessa

Pe, 24/01/2020 - 13:11
OAJ:n vaatimus julkisen sektorin korkeasti koulutettujen ryhmien palkkatason korjaamisesta palkkaohjelman avulla saa tukea kansalaisten mielipiteistä. Noin yhdeksän kymmenestä suomalaisesta pitää noin 3 000 euron palkkaa sopivana vastavalmistuneelle luokanopettajalle.
Kategoriat: Uutiset

Haastavat tilanteet arjen työssä

Pe, 24/01/2020 - 09:02
Haastavat tilanteet arjen työssä -oppaasta löydät toimintaohjeita opettajan työn erilaisiin vaikeisiin tilanteisiin. Opas pureutuu muun muassa vanhempien kanssa tehtävään yhteistyöhön, opetuksen seuraamiseen, ilmoitusvelvollisuuksiin ja kanteluihin. Oppaasta saat myös ohjeita esimerkiksi epäasiallisen viestinnän kohtaamiseen.
Kategoriat: Uutiset

Suomalaisopettajien supervoimat kiinnostavat – Educaan tulossa yli 500 kansainvälistä vierasta

To, 23/01/2020 - 16:34
Educa-messuilla järjestettävää kansainvälistä ohjelmaa saapuu ulkomailta seuraamaan yli 500 alan ihmistä. He pääsevät tutustumaan muun muassa siihen, mitä suomalaiset opettajat pitävät tärkeimpinä vahvuuksinaan.
Kategoriat: Uutiset

OAJ hakee työmarkkinalakimiestä

To, 23/01/2020 - 12:30
OAJ rakentaa Suomen parasta työyhteisöä ja erinomaiset työntekijät ovat sen kivijalka. Tule meille OAJ:hin töihin, Suomen paras työmarkkinalakimies! Paikka täytetään 1.3.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.
Kategoriat: Uutiset

Tutkijan vinkki opettajille: Lyhytkin tauko työpäivän aikana rentouttaa

To, 23/01/2020 - 12:30
Palautumista ei pidä jättää pelkkien lomien varaan. Jaksaminen lisääntyy, kun rakentaa työpäivään vaikka lyhyenkin, rentouttavan tauon. Tuore tutkimus osoittaa, että mitä paremmin opettaja palautuu työpäivän aikana, sitä paremmin hän kykenee irrottautumaan työasioista vapaa-ajalla.
Kategoriat: Uutiset

Blogi: Luottamus on onnistuneen yhteistyön perusta

To, 23/01/2020 - 10:23
Asiassa kuin asiassa palataan aina luottamukseen. Tämän huomion teki Työturvallisuuskeskuksen työryhmä, jonka tehtävänä oli pohtia ratkaisukeinoja työyhteisöjen ongelmatilanteisiin.
Kategoriat: Uutiset

Opettajat rakentavat tulevaisuutta – näihin 3 asiaan Suomella ei ole varaa

To, 23/01/2020 - 08:18
Opeta, opi, rakenna tulevaisuutta. Siinä on tänään vietettävän YK:n kansainvälisen koulutuksen päivän teema. Ja juuri sitä Suomea maailmankartalle nostaneet opettajat tekevät: rakentavat tulevaisuutta. Siksi päättäjien kannattaa nyt tehdä ratkaisuja, jotka auttavat opettajia rakentamaan maamme tulevaisuudesta valoisan. Koulutukseen satsaaminen on sijoitus, joka tuottaa.
Kategoriat: Uutiset

OAJ:n Heljä Misukka Akavan 1. varapuheenjohtajaksi – ”Iso vastuu ja suuri kunnia”

Ke, 22/01/2020 - 17:52
Akavan hallitus valitsi tänään varapuheenjohtajat tuleviksi kahdeksi vuodeksi. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka.
Kategoriat: Uutiset

Oppivelvollisuuden laajentaminen – mitä siitä tulisi tietää? Katso videolta vastaukset yleisimpiin kysymyksiin

Ke, 22/01/2020 - 17:52
Mistä oppivelvollisuuden laajentamisessa on kyse? Mitä uudistuksessa tulee huomioida, jotta opettajien työn tekemisen edellytykset ja koulutuksen laatu turvataan? OAJ:n asiantuntijat vastasivat kysymyksiin Facebook-livessä.
Kategoriat: Uutiset

Uusi Educa-sovellus julkaistu – lataa puhelimeesi ja kokoa oma messuohjelma!

Ke, 22/01/2020 - 17:52
Educa tuo tammikuussa Messukeskukseen lähes 200 kiinnostavaa ohjelmanumeroa. Juuri julkaistu Educa-sovellus helpottaa oman messuaikataulun kokoamista.
Kategoriat: Uutiset

Oppivelvollisuus laajenee – miten käy lukion?

Ke, 22/01/2020 - 17:52
Yhteiskunnallisessa työn murroksessa on selvää, että pelkällä perusasteen koulutuksella ei työmarkkinoilla enää pärjää. Siksi oppivelvollisuuden laajentaminen on perusteltu toimenpide suomalaisten koulutusasteen nostamiseksi. Mitä uudistuksessa pitää huomioida? OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso bloggaa.
Kategoriat: Uutiset

”Tavoitteena reilu ja oikeudenmukainen sopimus” – kunta-alan neuvottelut starttaavat

Ke, 22/01/2020 - 17:52
Tänään alkavat kunta-alan sopimusneuvottelut. OAJ:n ja Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen korostaa, että nyt on myös julkisten alojen palkansaajien aika päästä mukaan, kun kakkua jaetaan.
Kategoriat: Uutiset

Sivut