Uutisten kerääjä

Lukion opetussuunnitelmaluonnos kommentoitavana – tässä OAJ:n tärpit

OAJuutiset - 7 tuntia 8 min sitten
Vuonna 2021 käyttöön tulevan lukion uuden opetussuunnitelman luonnos on nyt verkossa kommentoitavana. OAJ:n asiantuntijat vinkkaavat, että huomiota kannattaa kiinnittää esimerkiksi arviointia, erityisopetusta sekä opintokokonaisuuksia ja moduuleja koskeviin lukuihin.
Kategoriat: Uutiset

Syrjäytymiseni, toteutumista vaille valmis

OAJuutiset - 7 tuntia 8 min sitten
Hyvä äänestysikäinen henkilö. Kirjoitan sinulle nyt ensimmäistä kertaa. Olen vanhempieni ainoa poika. Äiti hoiti minut ja siskoni, kunnes aloitimme koulun. Vanhempani ovat itse käyneet vain peruskoulun, eikä se riitä työllistämään heitä. Mitä minusta tutkimustulosten valossa isona tulee?
Kategoriat: Uutiset

Kouvola kärähti taas ketjuttamisesta – opettajalle ja OAJ:lle korvauksia

OAJuutiset - 9 tuntia 15 min sitten
Kouvola joutuu maksamaan opettajalle 10 kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen määräaikaisten virkasuhteiden ketjuttamisesta.
Kategoriat: Uutiset

Eduskunta on uuvuttanut rehtorit ja koulutuksen

OAJuutiset - 9 tuntia 15 min sitten
Rehtorin työaika ei enää riitä rehtorin ydintehtäviin. Syy siihen ja rehtorien uupumiseen on eduskunnassa ja sen tekemissä päätöksissä. Väite voi tuntua etäiseltä, mutta väitän silti ja perustelen.
Kategoriat: Uutiset

Rehtorin sananvapautta loukattiin – apulaisoikeusasiamies vaatii hyvitystä

OAJuutiset - 9 tuntia 15 min sitten
Rehtori on koulunsa edustaja ja alansa asiantuntija, joka saa tuoda esiin kriittisiäkin näkemyksiä lukioiden yhdistämisestä. Näin toteaa apulaisoikeusasiamiehen sijainen, joka antoi kaupungin sivistysjohtajalle huomautuksen rehtorin sananvapauden loukkaamisesta.
Kategoriat: Uutiset

OAJ kokoaa listan opettajataustaisista ehdokkaista – Listalla jo yli sata nimeä!

OAJuutiset - 9 tuntia 15 min sitten
OAJ kokoaa vaalisivulleen listan opettajataustaisista ehdokkaista. Listalta löytyy jo yli sata ehdokasta eri puolilta Suomea, ja vielä ehtii mukaan.
Kategoriat: Uutiset

Koulutuksen rahoitus kuntoon

OAJuutiset - Ma, 18/03/2019 - 15:40
Koulutus tarvitsee pitkän aikavälin kasvuohjelman, jolla rahoitus nostetaan kestävälle tasolle. Kasvuohjelmassa on hahmoteltava tavoitetila ja askelmerkit sen saavuttamiseksi seuraavan vuosikymmenen loppuun mennessä. OAJ:n ehdotukset koulutuksen rahoituksen kehittämiseksi on koottu tähän julkaisuun.
Kategoriat: Uutiset

Koulutusviennissä on mahdollisuuksia, mutta laatuun panostamisessa on kehitettävää

OAJuutiset - Ma, 18/03/2019 - 13:39
Olemme jälleen juuri saaneet kiitosta suomalaisen koulutuksen ja koulutusosaamisen tasosta ja laadusta. Yli ISTP2019 -huippukokous nostaa esille jälleen kerran koulutusviennin mahdollisuudet.
Kategoriat: Uutiset

”Kiltin tytön ajattelumallit ovat karisseet” – Luottamusmiehen tehtävä ei ole miellyttää ketään

OAJuutiset - Ma, 18/03/2019 - 13:39
Luottamusmiehen tehtävä on aina toimia sen puolesta, että muutos on muutos parempaan eikä huonompaan. Näin uskoo Oulun ammattikorkeakoulun varapääluottamusmies Ulla Virranniemi, joka piti työntekijöiden puolta esimerkiksi palkkausjärjestelmäneuvotteluissa. Tällä hetkellä hän vastailee usein amkin ja yliopiston tulevaa yhteiseloa koskeviin huoliin.
Kategoriat: Uutiset

Vesa Lahtinen päätyi vahingossa luottamusmieheksi – siitä alkoi epäkohtien korjaaminen

OAJuutiset - Ma, 18/03/2019 - 11:35
Vesa Lahtinen päätyi luottamusmieheksi omien sanojensa mukaan täysin vahingossa. Luottamusmiehenä hän sai mandaatin korjata epäkohtia ja samalla unelmatyöhönsä yhteiskunnallista ja edunvalvonnallista perspektiiviä.
Kategoriat: Uutiset

Koulutuksen huippukokous päättyi maiden antamiin sitoumuksiin – Suomi lupaa panostaa oppimisen tukeen, varhaiskasvatukseen ja opettajankoulutukseen

OAJuutiset - Pe, 15/03/2019 - 17:57
Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty koulutuksen huippukokous ISTP päättyi perjantaina maiden antamiin sitoumuksiin. Perjantain lehdistötilaisuudessa OECD:n koulutusosaston johtaja Andreas Schleicher otti kantaa maksuttoman varhaiskasvatuksen puolesta.
Kategoriat: Uutiset

Jyväskyläläinen yhtenäiskoulu mukaan työaikakokeiluun

OAJuutiset - Pe, 15/03/2019 - 15:42
Mankolan yhtenäiskoulu lähtee mukaan perusopetuksen vuosityöaikakokeiluun. Jyväskylässä kokeilu aloitetaan ensi syksynä.
Kategoriat: Uutiset

Uusi laki tuo erityisopetuksen kaikkiin lukioihin – OPH kartoitti nykytilaa

OAJuutiset - Pe, 15/03/2019 - 15:42
Lukiolain uudistuksen myötä erityisopetusta on järjestettävä jokaisessa lukiossa vuodesta 2021 alkaen. Erityisopettajat kaipaavat lisää resursseja opettamiseen ja opettajien väliseen yhteistyöhön, selviää Opetushallituksen kartoituksesta.
Kategoriat: Uutiset

Opetushallitus: 2-vuotinen esiopetus lisäisi yhdenvertaisuutta

OAJuutiset - Pe, 15/03/2019 - 15:42
Opetushallitus tuo tänään julkaistussa selvityksessään esille monta hyvää syytä, miksi seuraavan hallituksen pitäisi säätää kaksivuotisesta maksuttomasta esiopetuksesta. Viisivuotiaiden kattava osallistuminen esiopetukseen vahvistaisi esiopetuksen asemaa ja lisäisi yhdenvertaisuutta.
Kategoriat: Uutiset

Amiksen tavoitteet toteen – OAJ:lta 9 parannusesitystä ammatillisen toisen asteen koulutukseen

OAJuutiset - Pe, 15/03/2019 - 15:42
OAJ:n asiantuntijat ovat koonneet päättäjille ja koulutuksen järjestäjille toimenpidepaketin, jonka avulla ammatillisen koulutuksen tavoitteet voidaan viedä maaliin.
Kategoriat: Uutiset

Voiko rahalla työntää tai vetää, jos sitä ei ole?

OAJuutiset - Pe, 15/03/2019 - 09:00
Lukion rahoitusta yritettiin huonoin tuloksin uudistaa vuosina 2014–2015. Uudistusyritys painottui tulosohjaukseen ja tehokkuuteen, jotka eivät lukiokoulutuksen kehittämisen kannalta olleet perusteltuja tavoitteita. Uudistuksessa oli luotu monimutkaisia rahoituselementtejä estämään opiskelun keskeyttämisiä ja opintojen pitkittymistä, vaikka tällaisia ongelmia lukioissa ei edes ollut. Eduskuntakäsittelyssä uudistuksen tie nousi pystyyn ja rahoitusmalli jäi ennalleen.
Kategoriat: Uutiset

OECD:n koulutusjohtaja moittii Suomen ”maan tapaa”: nyt on kriittistä satsata varhaiskasvatukseen

OAJuutiset - To, 14/03/2019 - 20:07
Tulevaisuuden taidoiksi nimetyt uteliaisuus, kriittisyys ja vuorovaikutustaidot kehittyvät jo alle 5-vuotiaana. Siksi on koko Suomen tulevaisuuden kannalta kriittinen kysymys, nostetaanko varhaiskasvatuksen asema Suomessa samalle tasolle perusopetuksen kanssa, sanoo OECD:n koulutusjohtaja Andreas Schleicher.
Kategoriat: Uutiset

Yo-kokeiden erityisjärjestelyistä lisätyötä lukioille

OAJuutiset - To, 14/03/2019 - 20:07
Ylioppilastutkintolautakunta on laatimassa uusia määräyksiä kokelaille tehtävistä erityisjärjestelyistä tutkinnon aikana. Uudet määräykset ovat muuttuneen lain vuoksi tarpeellisia, mutta kokeiden keston jatkuva kasvu ja tarvittavien valvojien määrä on johtamassa lukioiden toiminnan kannalta kestämättömään tilanteeseen. OAJ ilmaisi asiasta huolensa lausunnossa, jonka se muutoin hyvistä, uusista määräyksistä antoi
Kategoriat: Uutiset

OAJ:ltä edustaja opettajankoulutusfoorumiin ja lukutaitofoorumiin

OAJuutiset - To, 14/03/2019 - 20:07
Erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen edustaa OAJ:tä opettajankoulutusfoorumissa ja lukutaitofoorumissa. Opettajankoulutusta kehittämään on nimetty myös SOOLin Susanna Jokimies.
Kategoriat: Uutiset

Yli 20 maan opetusministerit ja opettajajärjestöjohtajat koolla tänään Dipolissa

OAJuutiset - To, 14/03/2019 - 15:55
OECD:n ja maailman opettajajärjestöjen kattojärjestö EI:n vuosittainen huippukokous toi tänään Espoon Dipolissa alkaneeseen huippukokoukseen opetusministereitä ja opettajajärjestöjen puheenjohtajia 21 maasta.
Kategoriat: Uutiset

Sivut

Tilaa syöte oajvs syötteiden kerääjä